miércoles, 17 de noviembre de 2021

El baròmetre del CIS del mes de novembre. Les preocupacions dels espanyols.

 

1. El darrer baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques,  fet públic el dimecres 17 de novembre, segueix sent  un fidel reflex de l’augment de la preocupació  de la ciutadania per l’atur, la situació econòmica i social i les conseqüències de la crisi sanitària, tot i que ha disminuït la preocupació per la Covid-19. L’enquesta es va dur a terme entre els dies 2 i 11  de novembre.

La immigració es considera el quinzè problema  (possibilitat de tres respostes) que existeix actualment a Espanya (4.0). Els tres problemes més importants son l’atur (41.3),  la crisi i els problemes d’índole econòmica (35.4), i la sanitat (21.1).

Quan es pregunta als enquestats quin és el principal problema ara a Espanya, la immigració apareix en el lloc número vint-i-dos (0,6). Els tres problemes que més preocupen són els següents: l’atur (22,1), la crisi i els problemes d’índole econòmica (13,8), i els problemes polítics en general (8.8)

Si es pregunta quins són els problemes que afecten personalment més els enquestats (possibilitat de tres respostes), la immigració apareix en el lloc número vint-i set (1.8).  Els tres més importants son la crisi i els problemes d’índole econòmica (34,1),  la sanitat (24.3), i l’atur (24 %).  

Tanmateix, si es pregunta quins són els problemes que afecten personalment més els enquestats la immigració apareix en el lloc número quaranta-ú  (0.2) Els tres més importants són la crisi i els problemes d’índole econòmica (18.3),  l’atur (12.7), i la sanitat (9.5).

2. Hi ha més preocupació entre les dones que els homes quan es pregunta quin es el principal problema a Espanya (4.1 i 3.8). És el grup d’edat de 35 a 44 anys el més preocupat (5.7) amb caràcter general,  i és el mateix grup el qui creu que és el seu problema personal més important (0.6).

3. Pel nivell d’estudis , la immigració com a primer problema a Espanya es reconeguda pel 5.2 de les persones amb educació secundària primera etapa, i com a primer problema personal per a les persones amb educació primària (0.4).

4. Sobre les dades aportades pel baròmetre de novembre sobre les preocupacions del enquestats segons la seva opció política electoral,  cal dir que els qui consideren la immigració com el primer problema a Espanya es trobem en el grup dels qui va votar a Teruel Existe (25.0) i  CCa-NC (22,2) i són els qui van votar PACMA els qui consideren que es el seu primer problema personal (4.3.

5. Segons la ubicació professional  de les persones enquestades, cal dir que els qui consideren la immigració com el primer problema a Espanya es trobem en el grup  dels agricultors i treballadors agropecuaris, forestals i pesquers (8.2), Com a primer problema personal es considerat pel grup de treballadors dels serveis i venedors de comerç i mercats (3.6)  

 6. Si tenim en consideració les dades sobre identificació subjectiva de classe social , cal dir que els qui consideren la immigració com el primer problema a Espanya es trobem en el grup de “classe baixa/pobre (5.0), sent la classe “mitja/baixa” la qui considera que és el seu primer problema personal (0.4).

7. Segons l’escala d’autoubicació ideològica   (1 esquerra, 10 dreta),  els qui consideren la immigració com el primer problema a Espanya es trobem en el grup 10 (9.8), sent el grup 9 el qui considera que es el primer problema personal (2.4).

No hay comentarios: