viernes, 26 de febrero de 2010

El baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió. Les preocupacions dels catalans.

El darrer baròmetre d’opinió política del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat (CEO), publicat avui divendres, constata el creixement de la preocupació dels ciutadans per l’atur i la precarietat laboral, i també que la immigració torna ser un important problema per a Catalunya. Cal recordar que l’enquesta es va dur a terme entre el 13 i el 28 de gener, es a dir poc desprès del conflicte suscitat per la decisió (finalment no portada a terme) de l’ajuntament sobre modificació dels criteris d’empadronament dels estrangers no comunitaris.

En el baròmetre del CEO es pregunta als enquestats quins són el principals problemes que té actualment Catalunya (possibilitat de més d’una resposta). La immigració es situa en segon lloc (29,8) per darrera de l’atur i la precarietat laboral (69,5) . El segueixen el funcionament de l’economia (24,9), la insatisfacció amb la política (22,8) i les relacions Catalunya – Espanya (11,1).

Quan es pregunta als enquestats quin és el principal problema ara a Catalunya, la immigració es situa en el quart lloc (7,4), per darrera de l’atur i precarietat laboral (56,2), el funcionament de l’economia (11, 8) i la insatisfacció amb la política (9,1), i per davant de les relacions Catalunya – Espanya (4,1).

Els enquestats manifesten un elevat grau d’escepticisme sobre la possible solució al problema principal, ja que un 42,3 % creuen que cap partit pot donar resposta, i un 19,3 % responen que no ho saben. CiU i PSC són els grups polítics millor valorats pels enquestats en aquest apartat (14,9 i 9,2 %, respectivament), situant-se el PPC en tercera posició (5,8).

No hay comentarios: