martes, 25 de octubre de 2011

Les preocupacions dels catalans.

1. El darrer baròmetre d’opinió política del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat (CEO), fet públic avui dimarts 25 d’octubre, constata, si el comparem amb l’anterior, la disminució de la preocupació dels ciutadans per l’atur, l’augment pel que fa a la situació econòmica, una elevada insatisfacció amb la política, i també que la immigració segueix sent un important problema per a Catalunya però amb menys intensitat que fa un any.

En el baròmetre del CEO es pregunta als enquestats quins són el principals problemes que té actualment Catalunya (possibilitat de més d’una resposta). La immigració es situa en quart lloc (16,3) per darrera de l’atur i la precarietat laboral (59,1), el funcionament de l’economia (55,3), i la insatisfacció amb la política (22,0). El segueixen les relacions Catalunya- Espanya (11,2), la sanitat (9,5) i la inseguretat ciutadana ),0). Cal destacar que fa un any l’atur i la precarietat laboral eren esmentats per un 66,3, el funcionament de l’economia per un 30, la insatisfacció política per un 23,4, i la preocupació per la immigració per un 19,9.

Quan es pregunta als enquestats quin és el principal problema ara a Catalunya, la immigració es situa en el cinquè lloc (3,2), per darrera de l’atur i la precarietat laboral (41,8), del funcionament de l’economia (28,4), de la insatisfacció amb la política (9,3), i de les relacions Catalunya – Espanya (3,6). En el baròmetre anterior, la immigració era el principal problema per a un 4,0, l’atur per al 51,5, el funcionament de l’economia per al 17,3, i la insatisfacció amb la política per al 3,9.

A l’últim, cal destacar que CiU és el grup polític més valorat per poder resoldre el problema que cada enquestat considera més important (17,6 % ), per davant del PP (7,0), PSC (5,0 %), ICV-EUIA (2,6 %), i ERC (1,6), mentre que un 17,3 no ho sap i un 45,1 % és del parer que cap partit pot resoldre el problema (43,3 en el baròmetre anterior).

No hay comentarios: